Dakbedekking

Dakbedekking – Waar werken wij mee?

APP-gemodificeerd bitumen
APP is de afkorting van Atactisch PolyPropyleen, een kunststof die ontstaat bij de fabricage van polypropyleen. APP is thermoplastisch en bij omgevingstemperaturen soepel en buigzaam. Door penetratiebitumen of zacht bitumen te mengen met APP ontstaat APP-gemodificeerd bitumen.

De voordelen:
hoge temperatuurstabiliteit;
hoge weerstand tegen veroudering, zeer UV-bestendig;
weinig onderhoud (mits omgeving)
gemakkelijk te verwerken;
geschikt voor recycling;
bij toekomstig onderhoud gemakkelijk te overlagen.

Witte dakbedekking

Bij witte daken kunnen temperaturen van circa 80℃ op zwarte bitumen  daken worden teruggebracht naar circa 40℃. Daarnaast kan een wit dak voor de binnentemperatuur wel 3℃ tot 5℃ schelen. wilt  u uw dak verduurzamen dan is dit de juiste keuze ook in combinatie met zonnepanelen.

Echter het nadeel van witte dakbedekking is dat het in de loop der tijd vies wordt door weersinvloeden het is dus niet geschikt voor daken waar te veel water op blijft staan en die  in een boomrijke omgeving liggen en/ of schaduw

 

 

RESITRIX
De klassieke Resitrix-dakbedekking bestaat uit een EPDM-folie met interne wapening die aan de onderzijde voorzien is van een met SBS gemodificeerde bitumenlaag. De basisuitvoering is onderaan afgewerkt met een PE-film (Resitrix MB) of met kwartszand

DERBIGUM
Derbigum daken gaan langer mee dan de meeste andere waterdichte oplossingen. Gemiddeld gaan bitumen daken 20-25 jaar mee. Met bitumen dakbedekking van het merk Derbigum hoeft u zich 35 jaar lang geen zorgen meer te maken over uw dak.

Lage onderhoudskosten en reparatiekosten
Dankzij de hogere resistentie van Derbigum daken zijn de onderhoudskosten en reparatiekosten vaak lager.

Meer informatie

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een offerte-aanvraag voor onze diensten.

    Start 👋 Chat
    1
    WhatsApp 👋 Klaar om te helpen
    Welkom, leuk dat je trendydak.nl bezoekt! Mocht je hulp nodig hebben, dan kunnen we nu live chatten 🙂 via WhatsApp